Koncept: SuperSam – dina handlingar får konsekvenser

Från beställningen av barnprogrammet Sam tar över:
“Sam tar över hämtar sin tematik ur skolämnet livskunskap och ska röra problem och dilemma som handlar om vårt sociala samspel med andra människor. Hur man hanterar tuffa situationer, om att stå upp för någon som är svag, eller att stå för vad man själv tycker. Att hantera andras känslor och att själv våga visa sina känslor. Att våga erkänna att man gjort något dumt. Att våga anförtro sig åt någon som man litar på och att själv vara någon som andra kan lita på.”
“Flera av de problem och dilemma som avhandöas kommer att handla om universella problem som även vuxna kan drabbas av. Vår hjälte kan vara vem som helst, även en vuxen – från hans perspektiv (och tittarnas) kan det vara bra att se och uppleva att även vuxna människor ibland kan hamna i situationer som kan vara knepiga att lösa och som kan lösas av någon som faktiskt bara är åtta år gammal.”

Ledord: Tillsammans, Tidlös, Bred
Mål: Att förlänga tv-upplevelsen ut ur rutan till klassrum och lekrum.
Syfte: Stimulera barnens inlevelse- och empatiförmåga på ett lekfullt sätt. Barnen ska vilja spela spelet om och om igen för att upptäcka olika konsekvenser till olika handlingar och uppmuntras att ta reda på de olika slut som finns. Detta skulle kunna visualiseras i slutscenen men också under spelets förlopp.

SVTi i samarbete med Sticky Beat

Illustrationer av Fanny Lindgren Agazzi, SVTi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *