Koncept: Fräng – mötet, processen, magin och kärleken till musiken

I varje avsnitt av Fräng möter ett ungt band en etablerad artist. Tillsammans skriver de på ett par timmar ihop en ny låt som de sedan framför inför publik.

Detta koncept var beroende av en genomtänkt strategi i sociala medier och lokalmedier för att få spridning. Redaktionen har arbetat med korta, relevanta klipp för varje avsnitt som skulle vara enkla och roliga att sprida vidare. Den färdiga samskrivna låten samt ett roligt eller finurligt citat från den etablerade artisten togs ut från varje avsnitt.

Exklusivt material, till exempel foton, lades ut på Facebooksidan och Twitterkontot. Det skapades också Spotifylistor som innehöll musiken i avsnitten samt musik som inspirerat de medverkande musikerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *