Koncept: Dreamhack 2012 – ”sport, inte spel”

Statistik efter Dreamhack Open Stockholm den 22 april 2012:

  • drygt 10 200 unika besökare på Dreamhacksajten
  • drygt 20 800 unika startade klick på livestreamen i SVT Play

Det är bra siffror med tanke på att sändningen offentliggjordes med ett par dagars varsel: den officiella pressreleasen gick ut på torsdag eftermiddag och sändningen var på söndag eftermiddag.
Trafiken kom i huvudsak från Dreamhacks officiella kanaler (DreamHack TV + livestream) samt olika forum och sajter inom e-sportsvälden (Team Liquid, Fragbite m.fl.) men även Reddit. Facebook och Google kommer först på fjärde och femte plats över inkommande trafik. Vi har lyckats hitta rätt in i målgruppen eftersom de uppenbarligen har hittat till oss.

Under resten av året kommer vi att prata vidare om hur Dreamhacksajten hos SVT kan vattnas till att bli en självständig levande del av SVT:s webb.

Och till sist: grattis till svenske ThorZain som vann Dreamhack Open Stockholm.

3 reaktioner till “Koncept: Dreamhack 2012 – ”sport, inte spel””

  1. Jag tycker ni (SVT) skall sända på riktig tv, för att fortsätta lyfta svensk e-sport, för att visa att ni är modernare än fotbollskanalerna som bara visar tråksport.

    Än så länge är er e-sportsatsning och Äkta människor det enda som berättigar att jag betalar TV-licensen.

    Men jag älskar er (SVT) för det!

    1. I år blir första året som SVT sänder från Dreamhack även på riktig TV, som sagt. Det är bara inte officiellt ännu i vilken omfattning och på vilken kanal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *